Gertrudsvik i Västervik

Vi arbetar gärna med Constructio igen

Det gamla vårdhemmet Gertrudsvik i Västervik renoveras och byggs till för att istället ge plats åt 24 bostadsrätter i brf Marsbäcken. Gemensamma utrymmen i form av bastu, vinkällare och inomhuspool med relaxavdelning gör boendet unikt i sitt slag. Förutom helrenovering byggs den befintliga byggnaden till med ytterligare en våning som leveras av Constructio.

I skrivande stund arbetar Byggtjänst i Västervik för fullt med att omvandla det gamla vårdhemmet till lägenheter. För att snabbt få den nya våningen under tak valde de att använda sig av prefabricerade tak- och väggelement från Constructio i Hultsfred.

– Vi har köpt ytterväggar, tak, och takstolar av Constructio, berättar Stig Persson på Byggtjänst i Västervik.

Byggtjänst i Västervik är byggföretaget som startade 1973 och som idag arbetar mycket åt kommun och landsting men också bygger en hel del bostadsrätter. I brf Marsbäcken blir det 24 lägenheter i varierande storlek och det är första gången som de samarbetar med Constructio.

– Ja, det är det men det har fungerat väldigt bra. Constructio är duktiga på konstruktion och utifrån arkitektritningarna har de levererat det vi ville ha. Allt har gå väldigt smidigt och de har hela tiden ställt upp och leveranserna var tajmade som vi ville också. Tack vare att vi valde prefabelement fick vi den nya våningen snabbt under tak.

Stig Persson berättar att byggnaden är i fyra plan där varje plan är cirka 800 kvadratmeter. Förutom 24 lägenheter ryms här också bastu, vinkällare och spa- och relaxavdelning. Den första december är det inflyttning och redan nu är över 70 procent av lägenheterna sålda.

– Det har varit stort intresse för lägenheterna och när detta huset är klart planerar de för ytterligare ett likadant. Om vi får totalentreprenaden på även det huset arbetar vi gärna med Constructio igen, säger Stig Persson.

Gertrudsvik i Västervik

Ort: Västervik

Beställare: Byggtjänst i Västervik

Constructios tankar

Med hjälp av Constructios prefabricerade väggelement förses det gamla vårdhemmet Gertrudsvik med en fjärde våning, som nu ska bli lägenheter.

Bilder