Intressanta Hus

Kostnadseffektivt att bygga med moduler

Vackert beläget, endast ett stenkast från havet, i Åsa i Kungsbacka kommun bygger just nu Intressanta Hus ett hus i New England stil. Huset är till stora delar uppbyggt av prefabricerade element från Constructio.

Intressanta Hus startade för tre år sedan med en tydlig idé om hur de ville bygga hus. De ville bygga fina hus av hög kvalitet där kundens önskemål styr utformningen snarare än produktionen. Att modulbygga husen var en självklarhet från början, för att nå kostnadsfördelar.

– Vi jobbar tajt med flera olika arkitekter för att skapa våra kunders drömhus. Genom att tillsammans med flera olika partners prefabricera husen kan vi dessutom få ner tillverkningskostnaden utan att tumma på kvaliteten, säger Göran Hjälmeby VD på Intressanta Hus.

Kvalitet är viktigt för Intressanta Hus och samtidigt som han lyfter fram fördelarna med prefabricering är han också tydlig med att det finns vissa problem.

– Ett problem har varit att det blir synbara skarvar med prefabelement men det är någonting som vi på olika sätt arbetar bort. Vi har nu gjort en 6-7 tillsammans med Constructio och styrkan med deras arbetssätt är att de är oerhört flexibla tack vare att deras produktion inte är inlåst i något byggsystem. De kan leverera det som vi vill ha helt.

Huset i Åsa kallas för Villa Olausson och är ett vackert hus med drag av New England. Huset är på cirka 270 kvadratmeter plus garage och är byggt i flera huskroppar, har liggande panel och många fina detaljer. Huset är ritat av PO Andersson på Arkitektrådet i Göteborg och i skrivande stund är den utvändiga målningen klar och den sista augusti är det dags för familjen att flytta in.

– Det är ett tvåplanshus med flera olika huskroppar och dessutom ett torn. Trots det var det inga problem för Constructio att prefabricera huset. Deras produktionsmetod fungerar bra med vår affärsidé och tillsammans levererar vi unika hus med hög kvalitet och bra pris, säger Göran Hjälmeby VD på Intressanta Hus.

Intressanta Hus

Ort: Kungsbacka

Beställare: Intressanta Hus

Constructios tankar

Intressanta Hus arbetar tätt tillsammans med olika arkitekter för att skapa kundernas drömhus. Tack vare prefabricerade element från Constructio har de dessutom hittat en byggmetod för att bygga kostnadseffektivt utan att behöva tumma på kvaliteten.

Bilder